اوصاف زنان اهل بهشت
در این دنیا همانند و نظیری برای زیبایی و حسن جمال زنان بهشتی نمیتوان یافت، آنان دارای چشمهایی درشت و سیاه و گونههائی درخشنده هستند که شادابی و تازگی



در این دنیا همانند و نظیری برای زیبایی و حسن جمال زنان بهشتی نمیتوان یافت، آنان دارای چشمهایی درشت و سیاه و گونههائی درخشنده هستند که شادابی و تازگی همواره از رخسار آنها میتراود، نگاههای آنها سحرکننده و دید چشمهایشان به طرف پائین است و به جز از شوهران خود به کسان دیگر نگاه نمیکنند، چنانچه الله تعالی میفرماید: ﴿وَحُورٌ عِينٞ ٢٢ كَأَمۡثَٰلِ ٱللُّؤۡلُوِٕ ٱلۡمَكۡنُونِ ٢٣﴾[الواقعة: ۲۲ – ۲۳].
ترجمه: «و حوریانى چشم گشاده دارند * همچون مروارید (میان صدف) نهفتهاند».
و در آیهای دیگر میفرماید: ﴿كَأَنَّهُنَّ ٱلۡيَاقُوتُ وَٱلۡمَرۡجَانُ ٥٨﴾[الرحمن:۵۸].
ترجمه: «انگار که آن حوریان (بهشت، مانند) یاقوت و مرجان هستند».
و همچنین میفرماید: ﴿كَأَنَّهُنَّ بَيۡضٞ مَّكۡنُونٞ ٤٩﴾[الصافات: ۴٩].
ترجمه: «انگار آنها تخمهای (شترمرغ) هستند که (در زیر بال و پر شترمرغ) پنهان (از دید مردم و گرد و غبار) باشند».
سفیدی چشمهای آنان با سیاهی همراه است و اندامشان بسیار زیبا و لطیف میباشد، در روایتی از آنحضرت ص آمده است: «وَلِكُلِّ وَاحِدٍ مِنْهُمْ زَوْجَتَانِ، يُرَى مُخُّ سُوقِهِمَا مِنْ وَرَاءِ اللَّحْمِ، مِنَ الْحُسْنِ» [1].
ترجمه: «برای هرکدام از مردان اهل بهشت دو همسر میباشد که از زیبایی مغز ساقهایشان از پشت گوشت دیده میشود».
و رسول خدا ص در حدیثی دیگر میفرماید: «مِنْ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ إِلَى الأَرْضِ لَمَلأَتْ مَا بَيْنَهُمَا رِيحاً، أي (الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُ) وَلأَضَاءَتْ مَا بَيْنَهُمَا، وَلَنَصِيفُهَا عَلَى رَأْسِهَا خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا فِيهَا» [2].
ترجمه: «اگر زنی از زنان جنت به زمین سر میکشید، ما بین آن یعنی (مشرق و مغرب) را از بوی خوشش پر میکرد، و ما بین آن دو را منور و نورانی مینمود و ارزش روسری که بر سرش میباشد، از دنیا و آنچه در آن است، بیشتر است».
برادر گرامی! باید آگاه باشی که این همه نعمتهای جاویدان و ابدی بهشت جز به اطاعت و عبادت پروردگار و مقدمداشتن رضایت خداوند بر رضای خود با ادای نمازها و ذکر اذکار و تسبیح و بلندشدن و قیام برای عبادت در تاریکیهای شب به دست نمیآید.
مالک بن دینار میگوید: هر شب آیاتی از سورههای قرآن را میخواندم، یک شب خواب رفتم، در خواب دختری بسیار زیبا را دیدم که در دستش تکهای کاغذ بود، به من گفت: آیا دوست داری بخوانی؟ گفتم: بلی، کاغذ را به من داد، دیدم در آن اشعار ذیل نوشته شده است:
لهاك النوم عن طلب الأماني
وعن تلك الأوانس في الجنان
تعيش مخلداً لا موت فيها
وتلهو في الخيام مع الحسان
تنبه في منامك إن خيراً
من النوم التهجد بالقرآن
ترجمه: خواب غفلت تو را از تلاش و رسیدن به آرزوها و از دسترسی به دوشیزگان بهشتی باز داشته است.
در آن بهشت برای همیشه جاویدان زندگی میکنی، در خیمهها با زنان سیمینبدن بهشتی به عشرت به سر میبری.
از خواب (غفلت) بیدار شو! شب را با تلاوت قرآن در نماز سپریکردن بهتر از خواب است.
زنان بهشت همه دوشیزه هستند که هیچکسی از انسان و جن به آنها دست نزده است، چنانکه الله تعالی میفرماید: ﴿إِنَّآ أَنشَأۡنَٰهُنَّ إِنشَآءٗ ٣٥ فَجَعَلۡنَٰهُنَّ أَبۡكَارًا ٣٦﴾[الواقعه: ۳۵ – ۳۶].
ترجمه: «ما آنها را (حوران بهشتی را در آغاز کار به این شکل زیبا و شمایل دلربا) پدیدار کردهایم، ایشان را دوشیزگانی ساختهایم (که پس از آمیزش بکارت خود را باز مییابند!)».
و کلمۀ ﴿عُرُبًا﴾که در آیۀ ۳٧ سورۀ واقعه آمده، به این معناست که زنان بهشت شیفته و محبوب همسران خود هستند که به هنگام نزدیکی و همبسترشدن با شوهران خود خوش برخورد و از نظر اخلاقی بسیار خوشاخلاق هستند.
و مبرد میگوید: زنانی که عاشق شوهرانشان هستند.
اخلاق زنان اهل بهشت
اخلاق حوریان بهشت بسیار عالی و پسندیده است، بیاندازه با شرم و حیا بوده و مردان بهشتی خود را دوست دارند، و همواره نگاه خود را از نامحرم دور نگه میدارند و خوش برخورد هستند.
خداوند در مورد آنان میفرماید: ﴿فِيهِنَّ خَيۡرَٰتٌ حِسَانٞ ٧٠﴾[الرحمن:٧۰].
ترجمه: «در میان باغهای بهشت زنان خوب و زیبا هستند».
خیرات جمع خیر و احسان جمع حسنه، به معنی نیک و خوب میباشد، پس آنان دارای صفات و اخلاق و رفتار نیکو و خوب و دارای حسن صورت و چهره میباشند، خداوند متعال میفرماید: ﴿حُورٞ مَّقۡصُورَٰتٞ فِي ٱلۡخِيَامِ ٧٢﴾[الرحمن: ٧۲].
ترجمه: «(زنان بهشت) سیاهچشمانی هستند که هرگز از خیمهها بیرون (نمیشوند و اینجا و آنجا به دنبال کارهای ناپسند) نمیروند».
آری، زنان بهشت در خیمهها آراسته شده و فقط برای پذیرائی از همسران خود نشستهاند، کسی دیگر را نمیبینند، و هوس نگاهکردن غیر از همسران خود به کسی دیگر را ندارند، زیرا که خداوند پاک بهترین زندگانی جاویدان و با صداقت و محبت و اخلاص نسبت به شوهرانشان را به آنها عطا فرموده است، در قرآنکریم آمده است:
﴿وَعِندَهُمۡ قَٰصِرَٰتُ ٱلطَّرۡفِ عِينٞ ٤٨﴾[الصافات: ۴۸].
ترجمه: «و نزد آنها همسرانى زیبا چشم است که جز به شوهران خود عشق نمىورزند». (طرف) به سکون (را) به معنی بصر و بینائی میباشد، یعنی نگاه آنها و چشم آنها به سبب دوستداشتن و محبت شوهرانشان همواره به سوی آنها میباشد.
…………………..
[1]صحیح البخاري مع الفتح ۶ / ۳۱۸.
[2]رواه مسلم وانظر الترغیب ۴ / ۵۳۲.
و ا اسلاماه