جوان! تو كيستي؟ ازكدام گروه هستي؟



جوان! تو كيستي؟ ازكدام گروه هستي؟
برادر جوان!
آيا خودت را ميشناسي؟ آيا تاريخ وجود خود را ميداني؟ آيا نياكان خود را ميشناسي؟ مجد و عزت خويش را در چه ميداني؟
تو از سلالهي بهترين و شريفترين انسانها؛ و از سلالهي صحابهي نيكوسيرت هستي، تو از نوادگان علي بن ابي طالب، اسامه بن زيد، خالد بن وليد و عبدالله بن عمر و عبدالله بن عباس و مصعب بن عمير و بزرگان ديگري، از جوانان صحابهي اطهار.
تو كسي هستي كه تاريخ را تغيير داده و توحيد را در جهان نشر نموده است.
تو كسي هستي كه به طاغوتهاي جهان درسي دادي كه بعد از چهارده قرن هنوز آنرا فراموش نكرده اند.
تو كسي هستي كه پرچم عزت را بلند و خود را فداي دين نمود.
بهترين سلام و درود بر جوانان كه گنجينه و خزانهي گرانبهاي ما هستند همانگونه كه اصحاب محمد صلي الله عليه و سلم جواناني شامخ و سند افتخار دين بودند.
اما گروه بازنده (جهنمي): در آتش و عذابند غذايشان زقوم و نوشيدني شان آب داغ است.
خداوند ميفرمايد: لَا يُفَتَّرُ عَنْهُمْ وَهُمْ فِيهِ مُبْلِسُونَ (75) وَمَا ظَلَمْنَاهُمْ وَلَكِنْ كَانُوا هُمُ الظَّالِمِينَ (76) وَنَادَوْا يَامَالِكُ لِيَقْضِ عَلَيْنَا رَبُّكَ قَالَ إِنَّكُمْ مَاكِثُونَ (77). [الزخرف: 75- 87]
«هرگز عذاب آنها تخفيف نمييابد و در آنجا از همه چيز مأيوس و نااميد هستند، ما به آنها ستم نكرديم آنها خود ستمكارند آنها فرياد ميكشند اي مالك دوزخ اي كاش! پروردگارت ما را بميراند (تا آسوده شويم). ميگوييم: شما اينجا ماندني هستيد ما حق را براي شما آورديم ولي بيشتر شما از حق كراهت داشتيد.
همچنين خداوند ميفرمايد: تَلْفَحُ وُجُوهَهُمُ النَّارُ وَهُمْ فِيهَا كَالِحُونَ (104) أَلَمْ تَكُنْ آيَاتِي تُتْلَى عَلَيْكُمْ فَكُنْتُمْ بِهَا تُكَذِّبُونَ (105) قَالُوا رَبَّنَا غَلَبَتْ عَلَيْنَا شِقْوَتُنَا وَكُنَّا قَوْمًا ضَالِّينَ (106) رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْهَا فَإِنْ عُدْنَا فَإِنَّا ظَالِمُونَ (107) قَالَ اخْسَئُوا فِيهَا وَلَا تُكَلِّمُونِ (108). [المؤمنون: 104- 108]
«شعلهي سوزان آتش همچون شمشير بر صورتهايشان نواخته ميشود و در دوزخ چهرهي عبوس دارد، به آنها گفته ميشود آيا آيات من بر شما خوانده نميشد؟ پس آن را تكذيب ميكرديد، ميگويند: پروردگارا! بدبختي ما بر ما چيره شد و ما قوم گمراهي بوديم، پروردگارا! ما را از اين (دوزخ) بيرون آر، اگر بار ديگر تکرار کرديم قطعا ستمكاريم، (خداوند ميفرمايد:) دور شويد در دوزخ و با من سخن نگوييد».
آنحضرت صلي الله عليه و سلم مي فرمايد: «جهنم را ميآورند در حالي كه هفتاد هزار لگام بر آن است و با هر لگام هفتاد هزار فرشته كه آنرا مي كشند». (مسلم)
ميبيني كه تيمي بر تيم ديگر به پيروزي خوشنود شده و جشن ميگيرند، اما فلاح حقيقي از آن كسي هست كه از جهنم نجات يافته و داخل بهشت شود، خداوند ميفرمايد:
فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ (185) [آلعمران: 185]
«كسي كه از آتش جهنم دور شد و داخل بهشت گرديد همانا او پيروز و به فوز رسيده است و زندگي دنيا جز كالاي فريب نيست».
همانگونه كه در دنيا دو گروه با هم مسابقه و بازي ميكنند و در پايان يكي به عنوان پيروز ميدان معرفي ميشود. در رسيدن به فلاح و رستگاري آخرت نيز گروههايي مسابقه ميدهند كه آنها بازي نميكنند و مسابقه حقيقي همان است كه نتيجه آن را خداوند چنين اعلام ميفرمايد: فَرِيقٌ فِي الْجَنَّةِ وَفَرِيقٌ فِي السَّعِيرِ [الشوري: 7].
گروه پيروز (بهشتي): در نعمتهاي هميشگي اند؛ و نعمتهايي كه نه چشمي آن ها را ديده و نه گوشي شنيده و بر قلب و ذهن و انديشهاي خطور نكرده است. خداوند ميفرمايد:
فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ. (السجدة: 17)
«هيچ کس نميداند چه پاداشهاي مهمي که مايهی روشني چشمهاست براي آنها نهفته شده، اين پاداش کارهائي است که انجام ميدادند!».
و نيز ميفرمايد:
ادْخُلُوا الْجَنَّةَ أَنْتُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ تُحْبَرُونَ (70) يُطَافُ عَلَيْهِمْ بِصِحَافٍ مِنْ ذَهَبٍ وَأَكْوَابٍ وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَأَنْتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (71) وَتِلْكَ الْجَنَّةُ الَّتِي أُورِثْتُمُوهَا بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (72). [الزخرف: 70- 72]
«همان كساني كه به آيات ما ايمان آوردند و تسليم بودند به آنها خطاب ميشود، شما و همسرانتان در نهايت شادماني وارد بهشت شويد (اين در حالي است كه) ظرف (غذا) و جامهاي طلايي (شرابا طهورا) را گرداگرد آنها ميگردانند و در آن (بهشت) هر آنچه نفس اشتها ميكند و چشمها از آن لذت ميبرد موجود است و شما هميشه در آن خواهيد ماند، اين بهشتي است كه شما به سبب آنچه انجام داده اید وارث آن ميشويد».
رسول اكرم صلي الله عليه و سلم ميفرمايد: «در بهشت درختي است كه اگر سوار كار ماهر و چابك و سريع السير بتازد صد سال طول مي كشد تا به انتهاي آن برسد».
اين فقط يك درخت چنين عظيم و گسترده ايست كه مسير صد سالهي چابك سوار ميباشد.
آنحضرت صلي الله عليه و سلم ميفرمايد: «چون اهل بهشت وارد آن ميشوند منادي ندا ميدهد براي هميشه در اينجا زنده بمانيد و هرگز بر شما مرگ و فنا نميآيد، سالم و تندرست باشيد مريضي بر شما عارض نميشود و اينجا جوان بمانيد و پيري بر شما طاري نميشود و در نعمت ناز باشيد و فقر و ناداري به شما نميرسد». (مسلم)
آيا نعمت ديگري بعد اين نعمت وجود دارد؟
آيا پيروزي و رستگاري بعد از اين پيروزي وجود دارد؟
آري! زندگي جاويد و ابدي، صحت و سلامت دايمي، جواني كه تغيير نميپذيرد. نعمتهايي كه فنا نميشود و …
خدايا ما را به سلامت بدار! خدايا ما را سلامت بدار! .. خدايا بر ضعف و ذلت و خواري ما رحم كن و ما را از اين مصيبت سالم بدار!
جوان و جواني، اسباب انحراف و گمراهي
برادر جوانم! به خودت بنگر، و اعمالت را بررسي كن و سپس خود قاضي باش و بر نفس خود قضاوت كن كه از كدام يك از اين دو گروهي؟
آيا از جوانان هدايت يافته و مؤمن هستي؟ كساني كه به خدا و روز قيامت و ملائكه و كتابهاي آسماني و پيامبران ايمان دارند؛ ايماني كه آنها را به انجام اعمال نيك هدايت كند و از منكرات باز دارد؟.
آيا از جواناني هستي كه تنها خدا را ميپرستند و براي او شريكي نميگيرند؟
آيا از جواناني هستي كه تابع دستور پيامبر صلي الله عليه و سلم در گفتار و كردار هستند؟
آيا از جواناني هستي كه نماز را بر پا ميدارند و زكات مال خود را ميپردازند و روزه ماه رمضان را مي گيرند، و حج بيت الله الحرام را به بهترين نحو انجام ميدهند؟
آيا از جواناني هستي كه پايبند نصيحت اند و خير خواه اوامر الهي و سنت رسول و همه تن مسلمان اند؟
آيا از جواناني هستي كه مردم را با حكمت و پند حكيمانه به سوي خدا دعوت ميدهند .
آيا از جواناني هستي كه امر به معروف و نهي از منكر ميكنند و صادقانه حرف ميزنند و حق را قبول ميكنند؟
آيا از جواناني هستي كه داراي اخلاق نيك و نفس كريم و قلوب پاك اند؟
اگر از اين گروه هستي، همانا اين گروه افتخار امت، و رمز حيات و سنبل زندگي خوشبخت اند، آنان از خداوند اميدوارند كه كجي و فساد مسلمين بوسيلهي آنها اصلاح شود و راه سالكين بوسيلهي آنها بازگشايي و منور گردد و سنت پيامبران بوسيلهي آنان زنده شود. اگر از اين گروه هستي بشارت باد به تو پيروزي و كاميابي در دنيا و آخرت.
اما گروه دوم جوانان: جواناني كه عقيدهي انحرافي دارند و راه و روش آنان ناصحيح و غرورشان آنها را نابود كرده و شهوات بر آنها غالب شده است.
جواناني كه، سركش اند و حق را نميپذيرند و دامان خود را از باطل بيرون نميكشند.
جواناني كه، به ضايع شدن حقوق الهي و بندگان او پروايي ندارند.
جواناني كه توازن فكري و قدرت تصميم گيري را ندارند.
جواناني كه، نه راه مسجد را ميدانند و نه روزه و نه زكات دادن و نه راه حج را، مگر بنا بر حسب عادت و رسم چيزي انجام ميدهند.
جواناني كه، نصيحت قبول نميكنند و بر حق متقاعد نميشوند و رأي بجز رأي خود نميشناسند و جواناني كه بر اخلاق بد و خوي نامتعارف خود ثابت اند و آن را خوب ميپندارند. آنان در واقع بدترين اعمال را انجام مي دهند و همت و سعي خود را در تلاطم زندگي طوفاني گم كرده اند، بد انجام ميدهند و گمان ميكنند كه كار آنها نيك است.
دوست گراميِ! اگر از اين گروه هستي يا بعضي از صفات اين جوانان را داري قسم به خدا كه در راه خطرناكي قدم گذاشتهاي و بيم آن ميرود چون بميري از گروه جهنميها قرار گيري.
منبع: جوان و جوانی
نوشته: محمد جمالزهی
اصلاح نت