راه نجات، راه برگشت بسوي خدا
بسياري از جوانان ميگويند ما از گروه منحرفين هستيم! چگونه ميتوانيم پرهيزگار شويم؟ از كجا شروع كنيم؟



بسياري از جوانان ميگويند ما از گروه منحرفين هستيم! چگونه ميتوانيم پرهيزگار شويم؟ از كجا شروع كنيم؟
ميخواهم بر راه راست و مستقيم حركت كنم مرا راهنمايي كنيد.
برادر جوان! براي پاسخ گفتن به اين سئوالات بايد بگويم راه واضح و روشن است و هر بينايي به راحتي ميتواند در آن قدم بردارد، نوري است كه وسط تاريكي ميدرخشد و كشتي نجات است كه در مسيرش امواج هولناك وجود دارد.
اما راه توبه (نجات): خداوند ميفرمايد:
وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ. [النور: 31]
«اي مومنين دسته جمعي بسوي پروردگار رجوع كنيد شايد رستگار شويد»
و نيز ميفرمايد:
وَاتَّبِعُوا أَحْسَنَ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ مِنْ رَبِّكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَكُمُ الْعَذَابُ بَغْتَةً وَأَنْتُمْ لَا تَشْعُرُونَ. [الزمر: 55]
«از بهترين دستورهايي كه از سوي خداوند بر شما نازل كرده پيروي كنيد پيش از آنكه عذاب (الهي) ناگهان به سراغ شما آيد و در حالي كه از آن خبر نداريد».
آنحضرت صلي الله عليه و سلم ميفرمايد: «خداوند درب توبه را از جانب مغرب قرار داده كه عرض آن مسير چهل سال راه است و تا ماداميكه خورشيد از مغرب طلوع نكند درب آن بسته نميشود». (ترمذي)
قسم به ذات پروردگار كه اين راه آسان و رفتن در آن راه هيچ سختي و مشكلي را در بر ندارد و انسان را به نعمتهاي ابدي و دايمي ميرساند كه هرگز از بين نميروند.
حافظ ابن قيم ميفرمايد: «براي داخل شدن به بارگاه الهي و همجواري او شتاب كنيد كه دارالسلام آنجاست و هيچگونه خستگي و كوفتگي بر شما عارض نميشود و آسانترين راه است».
بدين خاطر كه تو در بين يكي از دو وقت قرار داري كه در واقع عمر تو است. (وقت موجود) كه بين وقتي كه از دست تو رفته و وقت آينده قرار دارد.
آنچه گذشته آنرا با توبه و ندامت و استغفار اصلاح كن و اين عمل براي تو خستگي ندارد و اين كار دل است، و زمان آينده را مواظب باش تا آنرا با گناه آلوده نكني اين نيز براي تو خستگي را در بر ندارد؛ زيرا وابسته به اراده و نيت تو است.
آيا اين آساني پروردگار را بر بندگان مشاهده ميكني و عدم تكليف بر آنچه كه توانايي ندارند، با اين همه، لازم است كه نيت راست و تصميم قاطع باشد و برنامهريزي به آنچه كه براي دنيا و آخرت مفيد است.
برادر جوان! جستجوي جواب اين سئوال از بهترين مسايلي است كه مسلمان را بر قدم گذاشتن بر طريق استقامت و انابت بسوي او ياري ميكند. زيرا خداوند ما را بيهوده و بدون هدف نيافريده است و ما براي هدفي عظيم كه همانا عبادت خدا است به دنيا آمده ايم.
وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ. [الذاريات: 56]
و عبادت تنها شامل بعضي اعمال تعبّدي مانند نماز، روزه و حج نميشود بلكه همه زندگي فرد مسلمان را در بر ميگيرد حتي به بعد از مرگ نيز ميرسد.
قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (162) لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ (163). [الأنعام: 162- 163]
«بگو: «نماز و تمام عبادات من، و زندگي و مرگ من، همه براي خداوند پروردگار جهانيان است. همتايي براي او نيست؛ و به همين مأمور شدهام؛ و من نخستين مسلمانم»
نماز تو عبادت، روزهي تو عبادت، صدقه، بخشش، حج و عمره، نيكي به پدر و مادر، حفاظت از چشم، طلب علم، آمادگي براي ازدواج، خوردن و نوشيدن و تلاش براي كسب روزي حلال و خواب را ميتوان در زمرهي عبادتها قرار داد و اين امتياز دين اسلام بر ساير اديان است.
آيا شايسته است خداوند بعد از اين تو را جايي بيابد كه از آن نهي كرده و جايي كه امر شدهاي حاضر نباشي؟
آيا شايسته است مساجد از وجودت خالي باشند و استاديومها را آباد نگه داري؟
آيا شايسته است كه كتاب خدا و سنت پيامبر صلي الله عليه و سلم را ترك كني و گوش هايت همواره با موسيقي پر باشد؟
آيا شايسته است كه سنت مسواك را ترك كني و بجاي آن سيگار كه مسواك شيطان است را به دهان بگذاري؟
آيا شايسته است كه مجالس علم و ايمان را ترك كني و همراه منحرفين در مجلس غيبت، سخن چيني و دروغ (بهتان) باشي؟
منبع: جوان و جوانی
نوشته: محمد جمالزهی
اصلاح نت