قبل از پشيماني – راه سعادت
برادر جوان: آيا از مردگان عبرت نميگيري، آيا از عواقب كسالت و تنبلي پيشمان نميشوي؟ افسوس بر آن غافلي كه واقعيت مرگ را شوخي تصور ميكند و غافلي كه هر چه عمرش بيشتر ميشود سقوط او وحشتناكتر ميگردد.



قبل از پشيماني – راه سعادت
برادر جوان: آيا از مردگان عبرت نميگيري، آيا از عواقب كسالت و تنبلي پيشمان نميشوي؟ افسوس بر آن غافلي كه واقعيت مرگ را شوخي تصور ميكند و غافلي كه هر چه عمرش بيشتر ميشود سقوط او وحشتناكتر ميگردد.
اي جوان! هر انساني به دنبال خوشبختي ميگردد و راههاي رسيدن به آن را جستجو ميكند و براي از بين بردن موانع كوشش ميكند ولي بسياري از مردم خوشبختي را درك نميكنند. بسياري از مردم گمان ميكنند خوشبختي در ثروت زياد و داشتن قصر مجلل و ماشين/ موتر مدل بالا است، بعضي گمان ميكنند در رسيدن به شهرت است و بعضي خوشبختي را در كسب مراتب ميدانند و بعضي خوشبختي را در مسافرت و گشت و گذار و سفرهاي خارجي و مشاهده ديدنيها ميدانند.
بعضي گمان ميكنند خوشبختي در رسيدن به شهوات و لذات و انجام هر آنچه نفس اشتها ميكند(بدون در نظر حرام و حلال) است. در واقع اين ها حقيقت خوشبختي را نشناخته اند و قيمت و ارزش آن را نميدانند؛ زيرا به ظاهر آن متوجه شدند و حقيقت خوشبختي را ترك كردند و به آنچه كه فنا و نابود ميشود دل بستند.
سعادت واقعي، آن است كه بنده نيك پرورگار آن را احساس ميكند.
خداوند ميفرمايد:
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ. [النحل: 97]
«هر زن و مردي كه اعمال صالح انجام دهد و مومن باشد حتما به او زندگي پاك و طيب عنايت ميكنيم و پاداش آنها را بهتر از آنچه كه عمل كردند ميدهيم».
هر چند انسان سرمايه و مال داشته باشد و از آنها استفاده كند و داراي زن، ساختمان، وسيلهي نقليه و غيره باشد خوشبختي را احساس نخواهد كرد مگر اينكه با طاعت و فرمانبرداري خدا به اين فلاح و پيروزي دست يابد.
الله بزرگ ميفرمايد: وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى [طه: 124]
«كسي كه از ياد من غفلت كند و اعراض ورزد همانا براي او زندگي تنگ است و روز قيامت او را در حالي حشر ميكنيم كه كور است».
روز قيامت اين گروه آنچه كه در دنيا بدان لذت ميجستند را فراموش ميكنند و مومنين راستين نيز مشكلات و زحمات را كه به سبب فقر در دنيا متحمل ميشدند فراموش خواهند كرد.
حضرت رسول اكرم صلي الله عليه و سلم ميفرمايد: «روز قيامت بندهاي كه در دنيا در نعمت و ناز بوده يكبار در جهنم غوطه داده ميشود، سپس از او ميپرسند:اي فرزند آدم! آيا در دنيا راحتي ديدهاي؟ آيا بر تو نعمتي عرضه شده؟ ميگويد به خدا، من هيچ نعمتي در دنيا نديدم. و فردي در دنيا فقير و بيچاره بوده او را در بهشت يك دور ميگردانند پس از او سئوال ميشود اي فرزند آدم! آيا در دنيا فقر و سختي ديدهاي؟ ميگويد: نه بخدا! هيچ سختي و مشكلي نديدم». (مسلم)
و خداوند در كلام خود به اين گروه اشاره ميفرمايد:
يَوْمَ يَأْتِ لَا تَكَلَّمُ نَفْسٌ إِلَّا بِإِذْنِهِ فَمِنْهُمْ شَقِيٌّ وَسَعِيدٌ (105) فَأَمَّا الَّذِينَ شَقُوا فَفِي النَّارِ لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَشَهِيقٌ (106) خَالِدِينَ فِيهَا مَا دَامَتِ السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ إِلَّا مَا شَاءَ رَبُّكَ إِنَّ رَبَّكَ فَعَّالٌ لِمَا يُرِيدُ (107) وَأَمَّا الَّذِينَ سُعِدُوا فَفِي الْجَنَّةِ خَالِدِينَ فِيهَا مَا دَامَتِ السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ إِلَّا مَا شَاءَ رَبُّكَ عَطَاءً غَيْرَ مَجْذُوذٍ (108) [هود: 105- 108]
«آن روز كه (قيامت و زمان مجازات) فرا ميرسد، هيچ كس جز به اجازهي او سخن نميگويد گروهي بدبختند و گروهي خوشبخت* اما آنها كه بدبخت شدند در آتشند و براي آنان در آنجا «زفير» و «شهيق» (نالههاي طولاني دم و بازدم) است * جاودانه در آن خواهند ماند تا آسمانها و زمين برپاست مگر آنچه خداوند بخواهد. پروردگارت هر چه را بخواهد انجام مي دهد! *اما آنها كه خوشبخت و سعادتمند شدند، جاودانه در بهشت خواهند ماند تا آسمانها و زمين برپاست، مگر آنچه پروردگارت بخواهد! بخششي است قطع نشدني!» [هود 105- 108].
اي برادر مسلمان! راه سعادت و پيروزي برايت مشخص شد و بر تو لازم است كه در آن قدم بگذاري و راههاي ديگر را فراموش كني.
خداوند ميفرمايد: وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلَا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبِيلِهِ [الأنعام: 153] «اين است راه مستقيم من، از آن پيروي كنيد و از راههاي ديگر پيروي نكنيد كه شما را از راه من دور ميكنند».
منبع: جوان و جوانی
نوشته: محمد جمالزهی
اصلاح نت