معالجه وسوسهها و ترديدها- محبت خدا
جمعي از جوانان از شيخ عبدالعزيز سئوال كردند، كه در حال تنگدستي و فقر زندگي ميكنيم تا آنجا كه در وجود خدا و قرآن و پيامبر در دل ما شبهه و شك ايجاد شده و در دل خود قساوت و پردهاي كه مانع حق شده است را ميبينيم ... ما را راهنمايي كنيد؟



معالجه وسوسهها و ترديدها- محبت خدا
جمعي از جوانان از شيخ عبدالعزيز سئوال كردند، كه در حال تنگدستي و فقر زندگي ميكنيم تا آنجا كه در وجود خدا و قرآن و پيامبر در دل ما شبهه و شك ايجاد شده و در دل خود قساوت و پردهاي كه مانع حق شده است را ميبينيم … ما را راهنمايي كنيد؟
در جواب فرمود: … در زمان رسول اكرم در بين دوستان پيامبر نيز چنين شكهايي به وجود ميآمد كه برخي در مورد پروردگار بود، آنحضرت به آنها سفارش ميفرمود به اين هنگام بگويند: «آمَنْتُ بِاللَّهِ وَرسُولِهِ» به خدا پناه ببرند و از اين تفكر بيرون شوند و به او از شر شيطان رجيم پناهنده شوند.
و بگويد : «أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ».
و بر اين عقيده بايد استوار بود و تكرار «آمَنْتُ بِاللَّهِ وَرسُولِهِ» هنگام حضور هر فكر كفر آميز انشاء الله مفيد خواهد شد.
توصيه ميشود كه از نا اميدي از رحمتهاي خدا به سوي رحمت او اميدوار شويم. و كثرت تلاوت قرآن و تفكر در معاني آنها و برگشت به سوي خدا با صدق و رغبت، انسان را به حق راهنمايي و وسوسهها را نابود ميكند.
و بيشتر از همه سجده در نيمه شب و حسن ظن به پروردگار است. خداوند ميفرمايد:
فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ [البقرة: 186]
«من نزديکم! دعاي دعا کننده را، به هنگامي که مرا ميخواند، پاسخ ميگويم!».
با دوستان خوب رفاقت كن و از دوستي با اشرار دوري كن. آيا انسان به افكار و وسوسههايي كه در مورد توحيد و خدا خطور ميكند مؤاخذه ميشود؟
از آنحضرت صلي الله عليه و سلم ثابت است و در كتب صحيحين نيز آمده است، «كه خداوند از امت من در گذر شده آنچه را كه دل و فكرش خطور ميكند تا مادامي كه به آن عمل نكرده است و يا سخن نگفته است». صحابهي كرام از رسول اكرم صلي الله عليه وسلم از خطر اين نوع وسوسهها سئوال كردند؟
آنحضرت صلي الله عليه و سلم فرمودند: «مردمي هستند كه ميپرسند اين همه را خدا خلق كرده است، پس خدا را چه كسي آفريده؟ كسي كه به چنين وسوسهاي گرفتار شد بگويد: «آمَنْتُ بِاللَّهِ وَرسُولِهِ».
و در روايت ديگر آمده: «كه به خدا پناه ببرد و از اين فكر خود را دور كند». (صحيح مسلم)
منبع: جوان و جوانی
نوشته: محمد جمالزهی
اصلاح نت