حکم ازدواج بدون رضایت والدین
سوال:۱- دو نوجوان توسط شخصی دیگر با هم نامزد شدند؛ در حالیکه سن پسر از سن دختر کمتر بود و دختر علاقهای به این پسر نداشت ، پدر پسر موافق اما مادر و خواهر مخالف بودند حال اگر پدر هم مخالف این نامزدی باشد میتوانند مراسم را به هم بزند یا خیر؟
۲- آیا مراسم ازدواج، و زندگی این دو نوجوان (دختر و پسر) در آینده خوب خواهد بود یاخیر⁉️
الجواب باسمه حامدا مصلیا
۱- در تمام مسائل زندگی بهتر است که با پدر و مادر مشورت نموده و برمشورت آنها عمل نمائید، بهخصوص در مسألهی ازدواج؛ زیرا آنها تجربهی بیشتری دارند و نسبت به فرزندان خود دلسوزتر و مهربانتر میباشند و اگر در یک مورد حرف پدر و مادر با هم مخالف بود بر حرف پدر عمل کرده شود و این پسر و دختر که بالغ هستند اختیارشان دست خودشان میباشد که بخواهند ازدواج کنند و اگر نخواهند هم اختیار دست خودشان میباشد؛
۲- آینده را خدا میداند که زندگی چگونه خواهد بود، امّا اگر تفاهم و محبت بین زوجین باشد و احترام والدین رعایت گردد، امید است که خداوند زندگی آنها را در آینده هم خوب بگرداند .
منبع:
قال فی المرقاه:حق الاب مقدم فی الطاعه و حسن متابعه لرأیه و النفوذ لرأیه و قبول الادب منه (المرقاه:۸/۶۵۱). و قال فی ردالمحتار: و لا تجبر البالغه البکر علی النکاح لانقطاع الولایه بالبلوغ. (درالمحتارمع الدرالمختار:۲/۳۲۲٫)
وفی الهدایه: وینعقد نکاح الحره العاقله البالغه برضائها و ان لم یعقد علیها ولیّ بکراً کانت او ثیباً.. وفیه: و لا یجوز للولیّ اجبار البکر البالغه علی النکاح.(الهدایه:۲/۲۹۴-۲۹۳٫)
وفی الهندیه: ولا یجوز نکاح احدٍ علی بالغه صحیحه العقل من أب او سلطان بغیراذنها.(الفتاوی الهندیه:۱/۲۸۷٫)