قانون نامگذاری فرزندان در اسلام
*سوال;* لطفاً قانون نامگذاری اسلامی را بیان بفرمایید که بر چه اساسی اسم برای فرزندان انتخاب شود؟
*الجواب باسمه حامدا مصلیا*
⬇️ ⬇️
باید توجه داشت که یکی ار وظایف مهم پدر و مادر بر فرزند این است که نام خوب و مطابق با فرهنگ اسلامی بر فرزندان خود بگذارند؛ زیرا گذاشتن اسم خوب حق مشروع فرزند است. در روایات آمده است نام خوب بگذارید زیرا که روز قیامت با همان اسم صدا کرده میشوید «انکم تدعون یوم القیامه باسمائکم و بأسماء آبائکم فاحسنوا أسمائکم.» در روایتی دیگر آمده است: پیامبر گرامی اسلام افرادی را که تازه مسلمان میشدند اگر اسم آنها با دین اسلام مطابقت و هم خوانی نداشت، آنها را عوض میکرد و نام خوب بر آنها میگذاشت. شایان ذکر است: نامگذاری، جزئی از فرهنگ اسلامی است و نباید در فرهنگ خود مقلّد بیگانگان باشیم.
👈🏻موارد قابل ملاحظه در نام گذاری:
۱-نامهایی که زشت و بدون معنا هستند و کرامت و احترام فرزندان را خدشهدار میکند و باعث استهزای آنها میشوند، نباید گذاشت؛
۲- نامهایی که بدشگون هستند؛ مانند حزن، جمره و حرقه را نباید گذاشت؛
۳- نامهایی که حاوی یمن و برکت یا نشانهی تفاؤل به خیر هستند؛ مانند یُمن یا أفلح (رستگار) را نیز نباید گذاشت؛ زیرا وقتی گفته میشود: آیا افلح این جاست؟ اگر گفته شود خیر، به نوعی، نفی برکت از منزل و مکان است؛
۴- نامهایی که دلالت بر گداختگی عشق و سرگشتگی دارد و یا از بیگانه گرفته شده را نباید گذاشت؛
۵- نامهایی که عبودیت را برای غیر خدا میرسانند؛ مانند عبدالعزی، عبدالنبی و …؛
۶- نامهایی که به خداوند متعال تعلق دارد و مختص به پروردگار متعال است؛ مانند احد، صمد و خالق؛ اگر اسمی در یک جامعهی از اسمهای زیبا و با مفهوم است اما در جامعه و زبانی دیگر معنای خوبی ندارد گذاشتن چنین نامی ایرادی ندارد اگرچه نگذاشتن بهتر است نام ها عربی با توجه به این که زبان قرآن و زبان رسمی امت اسلامی است و نیز با برکت و ارزشمند است و باعث اتحاد و یکپارچگی مسلمین خواهد شد، بهتراند لذا بر فرزندان خود نامهای عربی ثابت شده از پیامبر اکرم و مسلمانان خیرالقرون بگذاریم .
*منبع:*📚👇
۱⃣📖قال فی فتاوی العالمگیریه; التسمیه باسم لم یذکره الله تعالی فی عباده ولا ذکره رسول الله و لا استعمله المسلمون تکلموا فیه و الاولی أن لا یفعل، کذا فی المحیط. فتاوی العالمگیریه، کتاب الکراهیه:۵/۳۶۲، رشیدیه.
۲⃣📖 و فی تربیه الاولاد: اخیراً علیه ان یجنّبه الاسماء التی فیها تمیّع و تشبه و غرام کاسم هیام (اشق سر گشته) وهیفاء (کمر باریک) نهاد (دختر پستان برجسته) و سوسن (نام فارسی نوعی گل) میاده (زن لرزان) نریمان (نام فارسی) غاده (زن نرم اندام) و احلام (جمع حلم به مفهوم عقل و بردباری یا جهالت) و ما یشابهها لماذا؟ حتی تتمیز امه الاسلام بشخصیتها و تعرف بخصائصها و ذاتیتها و ما هذه الاسماء الافقدان لکیانها وانحدار لا عتبارها و تحطیم لمعنویاتها… تربیه الاولاد:۱/۸۷٫
۳⃣آپ کی مسائل اَور اُن کاحل:/-۳۴٫
✅والله اعلم بالصواب✅