مختصر تاریخ خلافت عثمانی -1



مختصر تاریخ خلافت عثمانی/ قسمت 1
اوضاع و احوال سیاسی، نظامی جهان اسلام قبل از تاسیس خلافت
حملات مغول ها به فرماندهی چنگیز و هلاکو شروع شده بود و صلیبی های حکومت روم شرقی/بیزانس نیز در بعضی مناطق اسلامی از جمله آناتولی و شامات حملاتی کردند.
خلافت عباسی که بیش از پنجصدسال دوام آورد و به عنوان دولت بزرگ مسلمانان محسوب میشد توسط نیروهای مغول سقوط نمود. مغول ها پایتخت خلافت یعنی بغداد را تصرف کردند و آخرین خلیفه عباسی را گردن زدند، و اکثریت آثار تمدنی/ علمی اسلامی را تخریب نمودند.
از قرون پنج تا شش و هفت میلادی دولت های کوچک و بزرگ اسلامی از میان ترک ها، کردها، عرب ها، و غیره بالای بعضی از قلمروهای اسلامی حکمرانی نموده و تاحد توان از مسلمانان آن قلمروها در مقابل حملات صلیبی ها و مغول ها و دیگر حکومت های بیگانه و اشغالگر دفاع می کردند و در پی نشر اسلام در دیگر مناطق بودند مانند حکومت ایوبیان، غزنویان، سلجوقیان و غیره…
در سرزمبن های آناتولی/ترکیه کنونی که گرچه بطور عموم پس از جنگ معروف ملازجرد بین آلپ ارسلان سلجوقی و رومیان، حکومت سلجوقی حاکم شد ولی در گوشه و کنار و بعضی مناطق، حکومت های خودمختاری هم بوجود آمد و قبایل گوناگونی از ترک های مسلمان از خود، ریاست و ارباب های خودمختاری داشتند که یکی از آن ها قبیله قایی بود. قایی یا کایی به معنی مستحکم و صاحب قوت و قدرت؛ از جمله باافتخارترین قبیله های شاخه ترکان اغوز به حساب می آمدند که در قرن دوازدهم میلادی پس از جنگ ملازجرد از خراسان به سمت آناتولی/ترکیه مهاجرت نموده و در یکی از قریه های شهر اخلاط مستقر شدند. قبیله مذکور با نشانه و مهر این شکلی IYI ( دو تیر و یک کمان)،
حدود 400 خانواده بودند که در نیمه دوم قرن سیزدهم میلادی، دلاوری بنام ارطغرل بیگ ابن سلیمان شاه؛ پدر عثمان غازی ریاست آن را به عهده گرفت و از آن محافظت نمود.
تصویری را که در بالا مشاهده می فرمایید از کتیبه های باقی مانده آن دوران است، مهر این قبیله را نمایش می دهد👎
ادامه دارد….