۲۴- از سخنان و کارهای ضد و نقیض



بعضی از مردم، الفاظ سلام کردن مشروع و شرعی را با الفاظ غیر عربی و بیگانه عوض میکنند. کمترین ضرر آن این است که از این اجر و ثوابیکه برای سلام کردن مشروع گذاشته شده است، از آن محروم میشود.
و اگر چنانچه معتقد باشد که این نوع سلام کردن به روش غیر شرعی بهتر و خوبتر از سلام شرعی است، دچار گناه و معصیت میشود. ملاحظه میشود که بعضی از مردم، عادت کردهاند با الفاظ غیر شرعی سلامی میکنند و مصیبت اینجاست که گمان میکنند این نوع سلام کردن نشانۀ شخصیت کامل اوست، که این تناقضی است به آن مبتلا شدهایم. اگر چنین نیست چگونه سلام کردن شرعی و دارای اجر و پاداش را با سلامیکه به سلام کردن کافران و مشرکان شباهت دارد عوض میکند، و احیاناً بعضی از ضعیف النفسان به این نوع سلام کردن معجب هستند و به آن افتخار میکنند. پیامبر ج میفرماید: «وَالذي نفسي بیدِهِ لا تَدْخُلُوا الجنّةَ حتّی تؤمِنوُا وَ لا تُؤمِنوُا حتّی تحابّوُا، أَفَلا أَدلُّکَمُ عَلی شَيء إذا فَعَلتُمُوُهُ تَحابَبتُم؟ أَفشُوا السَّلامَ» . رواه الإمام أحمد.
«قسم به آن کسیکه جان من در دست اوست، وارد بهشت نخواهید شد، تا زمانیکه ایمان نیاورید و ایمان نخواهید داشت، تا زمانیکه همدیگر را دوست نداشته باشید، آیا شما را به چیزی راهنمایی کنم که اگر انجام دهید، همدیگر را دوست داشته باشید؟ و آن این است که به همدیگر سلام کنید».
بعضی از مردم، زمانیکه به عیادت بیماری میروند، دسته گلی بسیار بزرگ (که اکثراً مصنوعی هستند و بویی ندارند) با خود میبرند، که بار مالی تقریباً سنگین برای آنها در بر دارد.
به صورتی با دسته گل به عیادت او میروند تا اینکه مجموعۀ زیادی از انواع گلها نزد او جمع میشود، که پول زیادی برای آن هزینه شده است. ولی مهمتر از این هزینهها این است که، این عادت و روش از سرزمین کفر به سوی ما سرایت کرده است. تناقض این جاست که اگر از این عیادت کنندگان بخواهیکه به جای دسته گل نوار یا کتابیکه از آن استفاده کند با خود ببرد، متردد میشود و اعلام میکند که از شأن و منزلت او کاسته میشود.
استاد شیخ بکر ابوزید – خدا خیرش دهد – میگوید: در این سالهای اخیر هدیه بردن دسته گل برای بیمارها، شکل خاصی به خود گرفته است. پیوسته کفار این کار را انجام دادند و برای آن تبلیغات وسیع کردند، تا اینکه در میان مسلمانان هم جای گرفت و منتشر شد. التمثیل، حقیقته – تاریخه – حکمه ص ۱٩
از بعضی از مردم، میشنویکه نسبت به سیگار کشیدن ناراحت و حساس است. و انواع بیماری و ناراحتیهای آن را بیان میکند و یا اینکه میشنویکه نسبت به آواز و آواز خوانی ناراحت است. و آیات و احادیثی را نیز در این مورد که از آنها نهی کرده قرائت میکند، که این کاری است باعث اجر و ثواب و پاداش اخروی میشود. اما تناقض اینجاست که شما همین شخص ناراحت ونهی کننده از موارد بالا، با سیگاریها هم نشینی میکند، و در مجالسی حاضر میشود که آواز و آواز خوانی در آن وجود دارد. با این حال کسانی را که به این گناه مبتلا هستند نصیحت نمیکنند، بلکه دشوارتر از این، با آنها میخندند و شبهای طولانی را با آنها میگذرانند، مثل این است که نه چیزی شنیده و نه چیزی در این مورد گفته است.
سخنان و کارهای ضد و نقيض
تألیف: عبدالعزیز بن محمد السدحان
ترجمه: اسحاق دبیری رحمه الله
اصلاح نت