سبقت قرآن مجيد از علوم جديد

قرآن مجيد کتاب هدايت:
سؤال: قرآنکريم براي چه فرو فرستاده شده است؟
جواب: الله متعال قرآن مجيد را براي هدايت و رهنمايي بشر فرستاده است، پس قرآنکريم کتاب هدايت است، و کتابي در علم پزشکي، هندسه، ستارهشناسي و يا علوم کيميايي نيست؛ اگر چه برخي از حقايق اين علوم را در خود ثبت نموده است، قرآن مجيد کتاب هدايت و کتاب سازندة سلوک و رفتار انساني است.
قرآنکريم به علم الله تعالي فرستاده شده است:
سؤال: پس معناي اين که قرآن مجيد از علوم جديد پيشي جسته، چيست؟
جواب: معناي آن اين است که قرآن مجيد در مورد حقيقت انسان، نبات و ديگر آفريدههاي الله تعالي سخن گفته و حقيقت آنها را بيان نموده است، و اما علم بشر از درک اين حقيقت کوتاه و قاصر است؛ پس هر قدر علم و دانش بشري پيشرفت ميکند و اکتشافات جديدي به وسيلة امکانات مدرن به دست ميآيد، حقايق قرآني بيشتر ثابت ميشود؛ هنگامي که مشاهده ميکنيم حقايق کشفشده با آن چه در کتاب الهي آمده يکي است، پس ميدانيم که قرآن مجيد از علوم جديد سبقت نموده است، و اين خود گواهي ديگري است بر معجزه بودن قرآن مجيد در عصر پيشرفت علمي، و اين گونه ميدانيم که قرآن مجيد به علم پروردگار نازل شده و در آن هيچ گونه باطلي از هيچ جهتي وارد نميشود.
قرآن از تنگي سينه در طبقات بلند فضا خبر ميدهد:
سؤال: مثال آن در اين مورد چيست؟
جواب: مثالهاي زيادي در اين مورد وجود دارد، از آن جمله اکتشافاتي است که خلبانان در ارتفاعات بلند از تنگي سينة خويش خبر دادهاند، هر قدر به طرف آسمان ارتفاع ميگيرند احساس ازدياد تنگي در سينه خود مينمايند حتي احساس خفگي ميکنند؛ و اين به علت کمبودي اکسيجن لازم در هوا است، و اين حقيقت قبلاً شناخته شده نبود و انسانهاي گذشته باورشان اين بود که هوا با تمامي صفاتش از زمين تا ستارگان يک سان است؛ اما اين حقيقت را قرآنکريم هزار و چهار صد سال پيش براي انسانها بيان نموده است.
الله متعال ميفرمايد:
{فَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ وَمَنْ يُرِدْ أَنْ يُضِلَّهُ يَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَيِّقًا حَرَجًا كَأَنَّمَا يَصَّعَّدُ فِي السَّمَاءِ كَذَلِكَ يَجْعَلُ اللَّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ} [الأنعام:125]
(آن كس را كه خدا بخواهد هدايت كند، سينهاش را براي اسلام گشاده ميسازد، و آن كس را كه خدا بخواهد گمراه و سرگشته كند، سينهاش را به گونهاي تنگ ميسازد كه گويي به سوي آسمان صعود ميكند؛ بدين منوال خداوند عذاب را بهرة كساني ميسازد كه ايمان نميآورند).
يعني کسي که مستحق آن است که الله تعالي او را بر اثر کارهاي زشت و دشمنياش با دين گمراه نمايد، الله جلجلاله سينهاش را از شنيدن موعظهها و بيانات قرآني تنگ مينمايد، به سان کسي که به طرف آسمان بالا ميرود و سينهاش تنگ ميشود. تمام بشر از اين حقيقت غافل بودند و نميدانستند که وقتي انسان به سوي آسمان بالا رود، احساس تنگي نفس ميکند، اين حقيقت براي انسانها بعد از اختراع طياره و بلند شدن انسان به آسمان معلوم گرديد. آيا محمد صلياللهعليهوسلم طيارة مخصوصي داشت که به وسيلة آن اين حقيقت را کشف کرده باشد، يا از طريق وحي که به علم خداوند نازل ميگرديد از آن باخبر شد؟!
قرآن از مرکز احساس در وجود انسان خبر ميدهد:
سؤال: و آيا مثالي ديگري نيز وجود دارد؟
جواب: بلي: مثالهاي زيادي در اين زمينه وجود دارد که در اينجا به يک مثال آن اکتفا مينماييم که همانا اسرار ترکيب جسم انسان ميباشد.
سؤال: آن چيست؟
جواب: انسانها قبلاً به اين باور بودند که احساس در برابر اشياء، در تمام اجزاي بدن انسان به صورت يکسان وجود دارد، اما علم پزشکي جديد حقيقتي ديگري را کشف نمود که قبلاً ناشناخته بود، و آن اين که مراکز احساس درد و غير آن با کميت زيادي در جلد انسان وجود دارد، حتي زماني که سوزن پيچکاري در بدن انسان فرو ميرود، احساس درد نميکند مگر هنگام تماس سوزن با پوست. اما قرآنکريم اين حقيقت را قبل از دانشمندان علم پزشکي (در قرن بيستم)، به ما بيان نموده است.
الله متعال ميفرمايد:
{إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَزِيزًا حَكِيمًا} [النساء:56]
(بيگمان كساني كه آيات و دلايل ما را انكار كرده و انبياء ما را تكذيب نمودهاند، بالآخره ايشان را به آتش شگفتي وارد ميگردانيم و بدان ميسوزانيم. هر زمان كه پوستهاي [بدن] آنان بريان و سوخته شود، پوستهاي ديگري به جاي آنها قرار ميدهيم تا مزة عذاب را بچشند. خداوند، توانا و حكيم است).
يعني مرکز احساس درد و عذاب در پوستهاي شان ميباشد، پس هنگامي که پوستهاي شان بريان ميشود عذاب آتش را کمتر احساس مينمايند، اما پروردگار دانا و باريک بين در مورد آفريدههايش اين قضيه را خوب ميداند، لذا قبل از اين که ما بدانيم، از آن خبر داده است و ميفرمايد: «پوستهاي ديگري به جاي آنها قرار ميدهيم تا مزه عذاب را بچشند».
آيا محمد صلياللهعليهوسلم داراي وسايل پزشکي ويژهاي بود که ديگر مردمان آن را نداشتند؟ و يا اين آية از آيات الله متعال بود که بر حقانيت کلام الهي و اين که قرآنکريم از جانب آفريدگار پاک و منزه آمده است گواه ميباشد؟! چه راست ميفرمايد پروردگار بزرگ و باعظمت:
{سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنْفُسِهِمْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ} [فصلت:53]
(ما به آنان هرچه زودتر دلايل و نشانههاي خود را در اقطار و نواحي و در داخل و درون خودشان نشان خواهيم داد تا براي ايشان روشن و آشكار گردد كه اسلام و قرآن حق است).
خلاصه بحث:
- قرآنکريم حقايقي را در بر گرفته است که بعد از ساليان زيادي از نزول آن براي بشر کشف گرديده است.
- قرآنکريم از برخي حقايق ناشناخته در زمان نزول آن خبر داده است مانند: تنگ شدن سينة کسي که به طرف آسمان ارتفاع ميگيرد، و اين که مرکز احساس درد و عذاب پوست انسان است؛ و علوم جديد قرن بيستم حقايقي را که در کلام الهي آمده است تصديق مينمايد.
- حقايقي قرآنياي که پيشرفت علم کنوني بر صادق بودن آن مهر تاييد زده است، گواه بر اين است که قرآنکريم کلام الهي و وحي است که بر پيامبر اکرم صلياللهعليهوسلم فرو فرستاده شده است.
==========================================
عقيدة اسلامي
نويسنده: عبدالمجيد زنداني
مترجم: نعـمت الله سبحاني
منبع: islahnet.com